ראיון עם עו"ד עדי ניב יגודה, מרצה בתכנית לניהול מערכות בריאות

ראיון עם עו"ד עדי ניב יגודה, מרצה בתכנית לניהול מערכות בריאות

הכירו את המרצים בתכנית ניהול מערכות הבריאות,

והפעם- עו"ד עדי ניב יגודה, מרצה בקורס יחסי מטפל – מטופל כחלק ממקצוענות בתחום הבריאות.

כיצד הגעת להוראה ולתחום שבו אתה עוסק?

הוראה תמיד היתה חלק בלתי נפרד מפעילותי. החל מבית הספר לרפואה צבאית, דרך המרכז לסימולציה רפואית (מ.ס.ר) בבית החולים 'שיבא' וכיום בבית הספר לרפואה באוניברסיטת ת"א ובמספר מוסדות אקדמיים נוספים.

במה עוסק הקורס "יחסי מטפל – מטופל כחלק ממקצוענות בתחום הבריאות"?

במסגרת הקורס אנו מתחקים אחר השפעות המודרניזציה על מערכת הבריאות, תוך התייחסות למגוון נושאים, ובהם: יחסי מטפל-מטופל בעידן המודרני; עקרון האוטונומיה של הפרט; מידע כרכיב מהותי להעצמת המטופל; 'שקיפות מושכלת' כחלק ממקצוענות; הנגשה לשונית ותרבותית במערכת הבריאות; מיומנויות תקשורת, 'שיתוף' המטופל כבסיס להגברת היענות לטיפול; טיפול רפואי בסביבה טכנולוגית ועוד.

הקורס נותן בידי המשתתפים כלים, ידע והבנה אִינְטֶרְדִּיסְצִיפְּלִינָרִית (רפואית, אתית, משפטית ותקשורתית) ביחס להשפעת איכות השירות על המפגש הרפואי מנקודת מבטו של המטופל. כמו גם של השחקנים השונים במערכת הבריאות (קופות חולים, בתי חולים, איגודים מקצועיים, חברות ביטוח).

תאר רגע של סיפוק מהמקצוע

לאחר יותר מעשור של הוראה, הסיפוק מגיע מפגישות אקראיות במערכת הבריאות עם מי שבעבר היה סטודנט שלי, וכיום הוא מטפל (רופא/אחות) שמיישם את מה שלמד.

מהו הטיפ שלך לסטודנטים להצטיינות בלימודים?

הטיפ להצטיינות בלימודים (בתחום שבו אני עוסק) ובעשייה היום יומית במערכת הבריאות – פשוט להיות בני אדם. אנושיות וחמלה בטיפול הרפואי הם רכיבים קריטים למצויינות במערכת הבריאות.

נושאים נוספים שחשבנו שיעניינו אתכם: