ראיון עם נורית מויאל- סטודנטית מצטיינת נשיא בתכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי

ראיון עם נורית מויאל- סטודנטית מצטיינת נשיא בתכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי

למה בחרת ללמוד דווקא את התחום הזה? מה משך אותך אליו?
במהלך 18 השנים האחרונות בהן הייתי מחנכת, טיפלתי במסירות בכל תלמיד ותלמידה בכיתתי, יחד עם זאת, הרגשתי שאני רוצה ויכולה לתרום יותר ולהרחיב את תחום האחריות שלי, הן לפרט והן לבית הספר כמערכת חברתית ארגונית. תחום זה יאפשר לי לשמש כחוט מקשר בין הצוות החינוכי, ההורים והתלמידים ולסייע לכל אחד מהצדדים בתהליכים ההתפתחותיים האישיים והמשותפים, כל זאת תוך נתינת יותר מקום לרגש וללב בין כתלי בית הספר במטרה להעצים את הפרט ולהביאו למיצוי מרבי של הכוחות הטמונים בו.
מה הייתה הדרך שלך להצטיינות בלימודים? מה עזר לך להגיע לשם?
הדרך שלי להצטיינות בלימודים הייתה רצופה בסקרנות, תשוקה, רצינות והתמדה. השתדלתי לא להחסיר מימי הלימודים, חזרתי על החומר הלימודי בבית הרבה לפני תקופת המבחנים, לעיתים אף חיפשתי חומרים נוספים והעשרתי את ידיעותיי, הכרתי חברות חדשות במכללה וביחד ישבנו ללמוד והכנו עבודות. חלק נכבד בדרך להצטיינות היה למרצים במכללה, שהעבירו את השיעורים בצורה מעניינת ואיכותית, מרביתם הגיעו מתחום הייעוץ החינוכי הטיפולי והתשוקה שהם הפגינו למקצוע דבקה בנו הסטודנטים.
במה לדעתך הלימודים תורמים לך?
הלימודים מסייעים לי להכיר לפרטי פרטים את עבודתו המורכבת והמאתגרת של היועץ החינוכי בשטח ונותנים לי כלים, כישורים, ומיומנויות ייעוציות, לעבודה עם מגוון תלמידים, צוותים חינוכיים, משפחה, קהילה ועם המערכת החינוכית כארגון, שבוודאי ישמשו אותי בעתיד. במהלך הלימודים הבנתי את החשיבות הרבה של הייעוץ החינוכי בבתי הספר וגיליתי שליועץ החינוכי יש חלק נכבד ומשמעותי בסיוע לפרט ולמערכת כסוכן בריאות נפש פנים-בית ספרי, בעל מבט מערכתי הפועל לקידום רווחת הכלל והפרט, תוך הכרה בצרכים השונים והמשתנים של כל אחד. הקורסים השונים העשירו את הידע שלי בתחום ואת יכולותיי המקצועיות, הן מבחינה תאורתית והן מבחינה פרקטית בעבודה המעשית בבית הספר.
הטיפ שלך לסטודנטים
בימי הלימודים נסו להתנתק לכמה שעות מהפלאפון, הדחיקו מחשבות שאינן קשורות ללימודים והקדישו את כל היום לעצמכם, ללמידה ולחברים שסביבכם, האמינו בעצמכם ותעשו כל מאמץ ליהנות מכל רגע, כי הזמן הזה עובר מהר משחשבתם. ויותר מזה, בקורס ייעוץ קבוצתי, העבירה לנו המרצה, ד"ר דינה ורדי (ראש חוג לימודי ייעוץ חינוכי), דמיון מודרך, ובו היא ביקשה מאיתנו להודות למשפחה שלנו ובעיקר לעצמנו על כך שאפשרנו לעצמנו לצאת ללמוד, אני מודה לעצמי על כך מדי יום, התחילו לעשות כך גם אתם!
מהן התכניות שלך לעתיד?
אני בעלת תואר שני נוסף בהוראת המתמטיקה, כלומר, הגעתי למכללה האקדמית לישראל לשם הסבת המקצוע שלי ליועצת חינוכית, על כן, התכניות שלי לעתיד הן די ברורות, מיד עם סיום הלימודים אני מתכוונת לעסוק בתחום הייעוץ החינוכי בבית הספר ולתרום ככל יכולתי למערכת החינוך. אך מאחר ואני מאוד אוהבת ללמד מתמטיקה, אשמח לשלב בין הייעוץ החינוכי לבין לימוד מתמטיקה. אני מרגישה ברת מזל שנפלה בחלקית האפשרות ללמוד ולעסוק בתחומים שגורמים לי סיפוק והנאה בכל רגע.
אני מאחלת לכולכם הצלחה רבה, סיפוק והנאה בלימודים ובעבודה! ותזכרו שהרגע הזה, שבו משפחה/ תלמיד/מנהל /מורה מודים לכם ומעריכים אתכם על כך שהייתם שם בשבילם, עזרתם להם לעשות שינוי ו/או העצמתם אותם ברגעים שהם היו זקוקים לכם ביותר, שווה את כל הקשיים שתעברו בדרך.