ראיון עם ד"ר דינה ורדי

ראיון עם ד"ר דינה ורדי

ד"ר דינה ורדי, ראש תכנית הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי, בראיון מיוחד ל"מבפנים"; על צעדיה הראשונים בקריירה המקצועית, על תפיסת התפקיד כראש התכנית, האתגר והמסר לשותפים בתכנית הייעוץ: הצוות והסטודנטים.

התפתחות הקריירה המקצועית

גדלתי במערכת החינוך. התחלתי כמורה לחינוך מיוחד, המשכתי כיועצת חינוכית ביסודי ובתיכון, ומשם לתפקיד ניהול במערכת חינוכית מיוחדת (בית ספר ברושים) ובפיקוח ארצי. ניהלתי את החוג לחינוך מיוחד במכללת לוינסקי, לימדתי בסמינר הקיבוצים, באוניברסיטת תל אביב ובמכללת תלפיות וכמובן במכללה האקדמית רמת גן.

כך אני רואה את תפקידי כראש התכנית:

ממשיכה לבנות על המוניטין הרב של תכנית הלימודים, שאותה ייסדה וניהלה בהצלחה רבה עד לפרישתה – ד"ר נעמי גור. מעודדת שיתופי פעולה עם חברי הסגל, המהווים צוות מעולה, לקידום התכנית באמצעות פרויקטים של מחקר, כנסים מקצועיים, קבוצות דיון וחשיבה ועוד. ממשיכה לחזק את הקשר ההדדי והמפרה בין האקדמיה לשדה, ואת הקשר עם הנהלת המכללה והצוות האדמיניסטרטיבי.

האתגר המקצועי שלי

לטפח את צוות העובדים, לשמור על יוקרת התכנית ומעמדה במכללה ובציבור; לפתח את הקשר ההדדי עם מוסמכי החוג; לפתח תכנית לימודים עדכנית הרלוונטית לשינויים במערכות החינוך ובהתאם לצרכים החברתיים והחינוכיים; לטפח את הסובלנות בין קבוצות הסטודנטים השונות; לחזק את השילוב החשוב בהכשרת הסטודנט בין הלימודים האקדמיים לבין ההכשרה המקצועית.

הציפיות שלי מהסטודנטים ובוגרי התכנית

שמירה על רמת לימודים גבוהה. הקניית מיומנויות מחקריות וייעוציות. הקפדה על ערכי אתיקה לימודית ומקצועית. יצירת נטוורקינג של בוגרי ובוגרות התכנית לסיוע בקליטה ופיתוח מקצועי של התלמידים.

החוזקה של תכנית הלימודים, לפי ראות עיני

תכנית לימודים מעניינת ומקיפה, שעונה על צרכי ההכנה לתפקיד היועץ. הסטודנט עובר תהליך של למידה הן מבחינה אקדמית והן מבחינה מקצועית התנסותית.

רמה אקדמית של תואר שני עם דרישות אקדמיות המתחייבות מכך בשילוב עם גישה אישית חיובית ומאפשרת לכל סטודנט וסטודנט.

המסר שלי לסטודנטים

המכללה תמשיך לתמוך בכל אחת ואחד מכם! היא תעודד אווירה חיובית של מצוינות אקדמית ופרופסיונלית.