הכירו את הסטודנטית ענבל עובדיה

הכירו את הסטודנטית ענבל עובדיה

קצת עליך

סטודנטית שנה ב' לתואר שני בייעוץ חינוכי, מצטיינת נשיא לשנת תשע"ז

למה בחרת ללמוד ייעוץ חינוכי? מה משך אותך לתחום?

לעולם החינוך הגעתי לפני תשע שנים, בעקבות הסבה מקצועית מתחום המתמטיקה ומדעי המחשב, עם רצון רב להעניק לילדים ערכים ואהבה לבית הספר. במהלך השנים הרחבתי את תחומי העיסוק שלי גם לנושאים רגשיים, חברתיים והתנהגותיים, וכן לעבודה עם הורים. כחלק מהמשך הצמיחה האישית והמקצועית, החלטתי לעבור לתחום הייעוץ החינוכי, המשלב את כל הדברים שאני אוהבת ויודעת לעשות – העבודה עם הילדים ועם הוריהם, התמיכה הרגשית והמקצועית לכל אוכלוסיות בית הספר והיכולת להשפיע על נושאים מערכתיים. אני מאמינה, שליועצת חינוכית יש תפקיד מפתח במערכת החינוך, המאפשר תרומה גדולה, הובלה בהיבטים רבים וקידום סביבה חינוכית תומכת ומצמיחה.

מה הייתה הדרך שלך להצטיינות בלימודים? מה עזר לך להגיע לשם?

בדרכי המקצועית אני תמיד שואפת לעשות את מה שאני עושה בצורה הטובה ביותר שאני יכולה. אני מניחה, שההנאה מהלימודים, העניין הרב שמצאתי בכל אחד מהקורסים שבמסלול והצמא שלי לידע, בשילוב השקעה מרובה בעת שהותי במכללה ומחוצה לה, הם אלה שהובילו אותי להצטיינות. בזכות השאיפה ללמוד וההנאה מהלמידה הייתי נוכחת בכל השיעורים ותמיד נתתי מעצמי מאה אחוזי הקשבה, השתתפות וניסיון להבין כיצד התכנים יוכלו להתחבר למציאות ולהתבטא בעבודתי כיועצת בעתיד. בנוסף, הייתי מעורבת באופן פעיל במשימות שניתנו לנו ואף בהיבטים כלליים יותר שהעסיקו אותנו כסטודנטים במסלול והשתדלתי להושיט עזרה לאחרים בעת הצורך. גם המרצים המקצועיים שליוו אותי בשנת הלימודים תרמו רבות במתן עזרה, תמיכה ובשיתוף מניסיונם הרב מעבודת הייעוץ, ובכל בעיה והתלבטות תמיד היה לי למי לפנות ועם מי להתייעץ.

במה לדעתך הלימודים תורמים לך?

הלימודים תורמים לי במספר היבטים. ראשית, אני רוכשת ידע תאורטי חדש, מעניין ומגוון שיהיה לי לעזר כיועצת בעתיד בפרט, ובעבודה בתחום החינוך בכלל. שנית, קיבלתי במכללה כלים מעשיים רבים, שיאפשרו לי למלא את תפקיד היועצת החינוכית בצורה טובה, יעילה ומועילה. כמו כן, בנוסף להתפתחות המקצועית, הלימודים תרמו להתפתחות האישית שלי, הן ברמת תובנות חדשות על עצמי, והן ברמת מודעות שחשובה לכל איש מקצוע בתחם הטיפולי. לבסוף, הלימודים מספקים לי עניין רב וסיפוק גדול.

הטיפ שלך לסטודנטים

הייתי ממליצה לסטודנטים להגיע עם ראש פתוח ומוכנות ללמידה ולהתפתחות אישית ועם מוטיבציה להשקיע. חשוב לנצל כל רגע ורגע בתקופת הלימודים, להקשיב ולהיפתח לגישות השונות, לקחת מכל אחד מהקורסים ומכל אחד מהמרצים את המרב כדי שבסופו של דבר יוכלו לפתח את האני מאמין האישי שלהם. לבסוף, הטיפ הכי חשוב לדעתי, שאני יכולה להעניק לסטודנטים במסלול הוא, בראש ובראשונה, ליהנות מתהליך הלמידה במכללה.

מהן התכניות שלך לעתיד?

בשנה זו אני מסיימת את לימודי במכללה, ובשנת הלימודים הבאה ארצה להתחיל לעבוד כיועצת חינוכית בבית ספר. במקביל, אני מעוניינת להמשיך להעמיק את ידיעותיי בתחומי הייעוץ ולרכוש כלים טיפוליים ומערכתיים נוספים. בהמשך, בשל אהבתי הרבה לכתיבה וללמידה והרצון שלי להשפיע ולשנות, אני מעוניינת לכתוב עבודת דוקטורט, ולפני מספר שבועות התחלתי בחיפוש אחר נושא ומנחה. בעתיד ארצה להשתלב באקדמיה כדי להגדיל את יכולת ההשפעה והנתינה שלי בכל מה שקשור לתחום החינוך.