הכירו את הסטודנט מחמוד קשקוש

הכירו את הסטודנט מחמוד קשקוש

קצת עליך

אני מחמוד קשקוש, בן 27, מקלנסווה. סטודנט שנה שנייה ואחרונה לקראת תואר ראשון בניהול במערכות בריאות במכללה האקדמית רמת-גן. סטודנט מצטיין נשיא לשנת הלימודים תשע"ז.

למה בחרת ללמוד דווקא את התחום הזה? מה משך אותך אליו?

התחום עניין אותי מאוד. מאחר ואני רוצה להמשיך את הלימודים לקראת תואר שני באפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל-אביב. הלימודים בתכנית, בעזרת סגל מרצים מיומן בעל ניסיון רחב ומעמיק בתחום הרפואה, אפשרו לי לקבל כלים מחקריים בתחום שאני הולך לעסוק בו וראייה רחבה יותר של מערכות הבריאות בארץ ובעולם.

מה הייתה הדרך שלך להצטיינות בלימודים? מה עזר לך להגיע לשם?

מאחר ומצאתי עניין בחומר ובקורסים, הדרך שלי כללה בעיקר התמדה והקפדה בנוכחות בכלל השיעורים. כמו כן, בניתי לעצמי לו"ז שבועי שיארגן לי את החזרה על החומר הנלמד בשיעורים וקריאת חומר נוסף שיכול להרחיב לי את האופקים והידע בנושאים שונים הקשורים לקורסים.

במה לדעתך הלימודים תורמים לך?

הלימודים מקנים לי כלים להבנת המערכת ומעשירים לי את הידע לגבי נושאים שרלוונטיים לתחום ההתמחות שלי בעתיד, בחקר מחלות ברמת אוכלוסייה, רפואה מונעת וקידום בריאות.

הטיפ שלי לסטודנטים לקראת תקופת המבחנים:

הטיפ שלי הוא להיות עקביים עם החומר ולא לצבור נקודות חשוכות ללא מענה או הסבר עד הרגע האחרון, ניהול נכון של זמן שיכלול חלוקת החומר, סדר הלמידה, זמן פנאי והפסקות. לדאוג ללמוד במקום נוח ובלי רעשים והפרעות, מקום מאוורר היטב, מואר ונעים. כדאי לעבור על החומר ולהכין ראשי פרקים לפי נושאים, המאורגנים בצורה מסודרת והגיונית עבורכם יקלו עליכם לזכור את החומר, ויסייעו לכם בעת הלמידה וגם במתן המענה במהלך הבחינה. במקביל כדאי להכין רשימות נפרדות של מושגי יסוד, נתונים מספריים או תאריכים חשובים, דגשים שניתנו על ידי המרצה ועוד.

מהן התכניות שלך לעתיד?

הכוונות שלי בעתיד הן להמשיך את הלימודים לקראת תואר שני ושלישי באפידמיולוגיה ורפואה מונעת ולנהל מחקר בקידום הבריאות באחד ממכוני המחקר בארץ. להשתלב באוניברסיטה כאיש הוראה ועוזר מחקר.