גב’ יוספה כפרי, מרצה מצטיינת בתכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי

גב’ יוספה כפרי, מרצה מצטיינת בתכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי

מרצה בתכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי, מצטיינת נשיא לשנת הלימודים תשע”ז.

הגב’ יוספה כפרי היא מעמודי התווך הראשונים של התכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי. היא משלבת ידע עיוני ופרקטי ברמה גבוהה בעבודתה עם הסטודנטים, ותורמת רבות לצוות התכנית. הגב’ כפרי מלמדת מספר קורסים פרקטיים-ייעוציים המיועדים להכשרת הסטודנט בתכנית, כגון: קורס מעשי הריאיון המסייע, סדנת פרקטיקום, סדנה בייעוץ קבוצתי. בעבודתה היא מאפשרת לסטודנטים לפתח את יכולותיהם האנושיות, האקדמיות והמקצועיות כאנשי ייעוץ חינוכי.

כיצד הגעת להוראה ולתחום שבו את עוסקת?

גדלתי בבית שבו סבתי, סבי, והוריי היו מורים, מאז ילדותי חלמתי על מקצוע ההוראה. בשנות ה- 70 למדתי באוניברסיטה העברית בירושלים ביולוגיה עם התמחות במיקרוביולוגיה ועבדתי כמורה בחטיבת ביניים ובתיכון. בשנות ה- 80 למדתי לתואר ראשון ושני בייעוץ חינוכי, חשתי שכמחנכת חסרים לי כלים להתמודד עם תלמידים בעלי צרכים מיוחדים, תלמידים עם הערכה עצמית נמוכה, ילדים תת-משיגים, נערים אלימים ועוד.. ובעיקר דיאלוג בונה עם בני נוער. כלים אלו רכשתי בלימודי לתואר ראשון ושני באוניברסיטת בר אילן.

מילאתי כל תפקיד אפשרי במערכת החינוך; מורה למדעים, מחנכת, יועצת חינוכית, מדריכת יועצות ומנהלת חטיבת ביניים. זכיתי לראות את המערכת בזוויות ראייה שונות, למדתי רבות מתלמידיי ונהניתי מכל תפקיד אותו מילאתי.

מה הופך מרצה למצטיין בעינייך?

לעניות דעתי מרצה מצטיין חייב להיות אדם שאוהב את העשייה שלו, שמוצא בה משמעות, אוהב את תלמידיו, וכמובן בקיא בחומר ההוראה ומתחדש עם הזמן. ההתמקצעות הרגישות והגמישות מאד חשובים.

הכלים המשמעותיים ביותר הם לא לקטלג אנשים לקבוצות ולייחס להם תכונות של הקבוצה, להיות אנשים מכבדים, מכילים רגישים וגמישים. לאמן את “שריר ההקשבה”, לבדוק “היכן זה  פוגש אותי” לא להפסיק להתבונן פנימה.

תארי רגע של סיפוק מהמקצוע

רגעי סיפוק מהמקצוע מתעצמים בכל פרידה שלי מקבוצה, שיחת המשוב מעלה דמעות בעיני והתרגשות רבה בקרבי. למרות שאני שנים רבות בתחום, זה מציף אותי כל שנה ושנה.

מה הטיפ שלך לסטודנטים לקראת תקופת המבחנים

לימדו להתארגן נכון עם הזמן, האמינו ביכולתכם, כל אחד ימצא מה מרגיע אותו, ויתרגל זאת. וכמובן שננו היטב את החומר. במקרה הכי גרוע – תמיד יש הזדמנות נוספת. בהצלחה לכולכם, מאמינה בכם.