בדקנו: איפה הן היום? בוגרי התכנית תואר שני ייעוץ חינוכי

בדקנו: איפה הן היום? בוגרי התכנית תואר שני ייעוץ חינוכי

בדקנו עם שלוש בוגרות התכנית תואר שני ייעוץ חינוכי איפה הן היום ומהם הכלים היישומיים שרכשו בלימודים ושמשרתים אותן בעבודת הייעוץ.

ענת רחמים מירושלים, בוגרת לימודי ייעוץ חינוכי מחזור 2002

לאחר שעבדה במשך 20 שנה כגננת וכמחנכת מוסמכת לגיל הרך, החליטה ענת לפנות ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי. בשנת 2002 סיימה בהצטיינות את לימודיה במכללה האקדמית לישראל. מאז מועסקת במקצוע, בבית הספר 'רעות' ברמלה.
"קצת לפני שסיימתי את הפרקטיקום ברמלה, קיבלתי שיחת טלפון ממנהלת בית ספר 'רעות', שקיבלה עליי המלצות מצוות המורים וממנהלת בית הספר. מאז אני עובדת שם, כך שבסופו של דבר מצאתי עבודה עוד לפני שהתחלתי לחפש".
הכלים היישומיים שקיבלתי בזמן לימודי ייעוץ חינוכי לתואר שני המשרתים אותי עד היום:
"הכלים רבים, בין השאר – לייצר סביבה חברתית לימודית מיטבית, המקדמת צמיחה רגשית. ניהול שיחות אישיות, המקנות לנוער לתחושת שייכות ומסוגלות. יצירת חיבורים בין הנועץ להכרת עצמו והכרת יכולותיו, תוך הסתכלות פנימה, וזיהוי הכוחות הפנימיים הטמונים בו, כך שיוכל להתמודד בעת מצבי לחץ ומשבר. לטפח בקרב הנועץ כישורי חיים ואינטליגנציה רגשית כבסיס לצמיחה אישית. ניהול ופיתוח תכניות התערבות כיעד הכלה ושילובם בתוכנית הלימודית בביה"ס, תוך מתן מענים לצרכים האישיים".

יעל פניני מבנימינה, בוגרת תכנית ייעוץ חינוכי לתואר שני, היום בעלת עסק עצמאי

את לימודי התכנית תואר השני ייעוץ חינוכי, סיימה יעל ב- 2012. כיום היא הבעלים והמנהלת המקצועית של מרכז רב – תחומי בבנימינה המספק מענה לילדים, בני נוער ומבוגרים בשני תחומים עיקריים; האחד – תהליכי צמיחה והתפתחות. השני – טיפול בהפרעות קשב ולקויות למידה. במרכז ניתנים הדרכות הורים, סדנאות והרצאות מצוות מיומן ומקצועי.
כאם לשלוש בנות וכמי שניהלה כבר אז קליניקה פעילה, מערכת השעות הנוחה במכללה, אפשרו את השילוב בין בית, לימודים ועבודה.
הכלים היישומיים שקיבלתי במסגרת הלימודים:
"בין השאר, תשאול, תהליך היכרות עם ההורים,  היוועצות בין צוותית בתוך המרכז. איתור קשיים.
כמו כן, למדתי באילו מקרים מדווחים לרשויות כשיש מצוקה בתוך המשפחה, איך מנחים הורים ומתבגרים בעת גירושים במשפחה, התמודדות מתבגרים עם מצבי לחץ וחרדה, הנחית הורים ומתבגרים בצל גירושים במשפחה.
"הפרקטיקום  עזר לי להכות שורשים במקום. במסגרתו יצרתי קשרים וקיבלתי פניות של מתבגרים מאז ועד היום. העברתי סדנאות בבית הספר. בסיום הלימודים המשכתי וקיבלתי עליהן תשלום. כל אלה בנוסף לכלים ולידע שרכשתי שסייעו בפריצת הדרך להגשמת חלומי".

שרית ויניצקי "הולכת עם הלב": מעריכת דין לייעוץ חינוכי

עד לפני כשנתיים וחצי, נראה שלשרית ויניצקי מאבן יהודה, לא היה חסר דבר. היא עבדה כעורכת דין מצליחה, היתה לה משכורת נאה ומעסיק קרוב ללב – אחיה. אלא שלפני כשנתיים, משהו השתנה. היא נטשה את הקריירה המשפטית והרווחה הכלכלית לטובת מסלול לימודים חדש עבורה: ייעוץ חינוכי. בפברואר האחרון, סיימה את התואר במכללה האקדמית לישראל, אבל אל תדאגו לה למקום עבודה. היא כבר מסודרת. מה גרם לשרית להפנות עורף לעריכת דין ולהתמקצע בתחום חדש עבורה , איך הגיבו בני המשפחה ומה היא חושבת על המהפך בקריירה שנוגס גם בחשבון הבנק?
הבחירה בגלימה השחורה
"הבחירה בלימודי משפטים היתה מובנת מאליה. לאחי כבר היה משרד מצליח, כך שהיה ברור לי שאם אלמד את התחום, לא אצטרך לדאוג למקום עבודה. מה גם, שהעולם המשפטי לא היה זר לי, מאחר שכל חיי הבוגרים, עבדתי במשרד, ועזרתי איפה שרק אפשר".
ההחלטה לשנות כיוון
"לפני לימודי 'חוק ומשפט' למדתי 'סוציולוגיה וחינוך'. כך שהתחום הטיפולי-סוציאלי היה נטייתי הראשונה והטבעית ביותר. מה גם שמאז ומתמיד נראה לי מאתגר לעבוד עם בני נוער. ואם זה לא מספיק, אז גם כעורכת דין עסקתי ב'דיני משפחה'.
ברגע שאתה יודע שמשהו מסויים בוער בך, אז זה רק עניין של זמן עד שתלך אחרי הלב שלך. ואני הלכתי עם זה ביג טיים, ושילבתי עם לימודי התואר ביעוץ חינוכי גם לימודי פסיכותרפיה משפחתית וזוגית".
תגובת המשפחה
"כולם הופתעו. לא הבינו איך אני עוזבת מקצוע טוב ומקום עבודה מסודר. מה גם שניהלתי כבר תיקים ויכולתי לצאת לדרך עצמאית בלי להניד עפעף, וכל זה עבור עתיד מעורפל. איש הרי לא הבטיח לי מקום עבודה בתום הלימודים".
לחיות עם השינוי
"יש לי מזל גדול, ומצאתי עבודה עוד לפני שסיימתי את התואר, וגם מבלי שיהיה לי ניסיון בהוראה. כיום אני עובדת בבית ספר ש"י עגנון, בחטיבה עליונה, בנתניה. מבחינה כלכלית, שכרי אמנם נמוך יותר בהשוואה לשכרי כעורכת דין, אבל אני לא מוטרדת, מכמה סיבות: אני מוקפת בתלמידים שאני אוהבת. אני עוסקת בתחום שמסב לי אושר. מעבר לכך, צריך לזכור שאני רק בתחילת דרכי. אין ספק שעם הזמן, שכרי יעלה והפער בין המשכורת שקיבלתי כעורכת דין למשכורת הנוכחית רק ילך ויצמצם".
המסר שלי:
"לא לפחד משינויים ומהלא נודע. ללכת עם הלב ולעשות את הבחירה ממקום של הנאה וסיפוק, כי אין שכר – ויהיה גבוה אשר יהיה, שיכול להחליף את התחושות הנפלאות הללו שמלוות אותך כל בוקר במקום עבודה שאתה אוהב".